Yaşlılarımız unutmayalım. Bu hafta “Yaşlılar Haftası”


Bu haber 2015-03-20 09:15:04 eklenmiş ve 874 kez görüntülenmiştir.

 

 

Yaşlılarımız unutmayalım. Bu hafta “Yaşlılar Haftası”

 

Giresun Valimiz Hasan Karahan’ın 18-24 Mart Tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası Mesajı: 

 

Yaşlılarımız dün ile bugün  arasında köprü kuran, kültürümüzü sosyal ve aile değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

Yaşlılara gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayıp, ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün olmayacaktır.

Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, tüm ihtiyaçlarının karşılanması, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarının sağlanması, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olarak kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak kişi ve devlet olarak öncelikli görevimizdir.

Yaşlılarımıza her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için gayret göstermeliyiz. Bizler küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten bir kültürün mensubuyuz. Büyüklerine saygı duymayan ve sahip çıkmayan toplumlar sağlıklı bir gelecek inşa edemezler.


Yaşlılara sadece yılın belli günlerinde değil her zaman hürmet edilmesi ve ilgi gösterilmesi gerekir. Her fert, kendisinin de bir gün yaşlanacağının bilincinde olmalı, inanç, gelenek ve göreneklerimiz doğrultusunda yaşlılarımıza gereken saygıyı göstermelidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle değerli büyüklerimizin 'Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, hepsini saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi